Drodzy Czytelnicy,

w kwietniowym numerze "Food Service" pochylamy się nad generacją Z, pokoleniem młodych dorosłych, którzy szturmem wdarli się na scenę gastronomiczną. "Zoomerzy" cenią sobie autentyczność, kreatywność i różnorodność. O tym, jak sprostać ich oczekiwaniom, rozmawiamy z twórcami konceptów Mr. Pancake & Pizza Boyz, bohaterami naszej okładki. W tym numerze piszemy także o tym, jak wygląda nowa, postpandemiczna kuchnia typu comfort food, pełna nieszablonowych pomysłów na dania i świadomie kreująca kontrowersyjny wizerunek. Ponadto pytamy specjalistów, jak urządzić wnętrze restauracji, by uczynić ją popularną także w mediach społecznościowych; zastanawiamy się, dlaczego wina bezalkoholowe zdobywają podniebienia nie tylko młodych konsumentów, oraz podpowiadamy, jak restauracje powinny komunikować w social mediach ważne dla nich wartości. .

Premiera tego wydania "Food Service" zastała nas w obliczu tragicznych wydarzeń rozgrywających się za naszą wschodnią granicą. W pełni solidaryzujemy się z ofiarami rosyjskiej inwazji na Ukrainę i dlatego m.in. zamieszczamy w tym numerze krótki przewodnik dotyczący sposobów zatrudniania Ukraińców i Ukrainek w branży HoReCa.

Zapraszam do pobierania magazynu; przypominam też że można nas również czytać za pomocą aplikacji dostępnej w Google Play, Appstore oraz Kiosk.


Agata Godlewska
redaktor naczelna „Food Service”

pobierz to wydanie pobierz to wydanie pobierz to wydanie
 
.